MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Sarawak

Latest News for State Sarawak in "Politics"

Bagaimana Ragad dapat MyKad dalam 6 tahun?

Ahli Parlimen Batu Kawan, Kasthuri Patto dari DAP hari ini mempersoalkan 'keistimewaan' yang diberikan kepada isteri kedua Gabenor Sarawak Tun Abdul Taib Mahmud, Ragad Waleed Al-Kurdi oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

 

Sayang Sarawak Adenannya sempit

Ramai pemimpin oposisi dihalang masuk Sarawak. Keadaan ini terjadi selepas 53 tahun kita membentuk Malaysia. Sudah tentu ada kesan psikologi yang tidak baik dan mesej yang salah dihantar kepada rakyat Malaysia keseluruhannya.

 

Sudah 6 pilihanraya tapi klinik masih tak siap

Kerajaan BN didakwa cuba memperbodohkan rakyat Sarawak dengan menjanjikan projek yang sama walaupun sudah enam kali pilihanraya di negeri itu.

 

Proses undi awal berjalan lancar

Proses undi awal membabitkan 24,604 anggota ke­selamatan terdiri dari­pada polis dan tentera terma­suk pasang­an mereka bagi Pilihan Raya Negeri Ke-11 (PRN-11) berjalan lancar di 79 pusat mengundi awal di seluruh Sarawak hari ini.

Usah gadai maruah diri

Datuk Seri Najib Tun Razak mengingatkan rakyat Sarawak jangan sesekali menggadai maruah diri dengan ‘menjual’ undi kepada pakatan pembangkang sehingga memperjudikan masa depan diri, keluarga dan anak cucu.

21,000 pegawai, anggota keselamatan undi awal hari ini

Lebih 21,000 pegawai dan anggota pasukan keselamatan akan menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi awal untuk Pilihan Raya Negeri Ke-11 (PRN-11) Sarawak esok.

Cara DAP Eksploit Keluarga Mangsa Tebusan Dikritik Netizen

Kecoh juga seluruh bandar Sibu malam Isnin lalu apabila sembilan ahli keluarga mangsa tebusan di selatan Filipina menggunakan pentas ceramah politik meraih simpati pengundi dan masa sama mengutip derma.

Tiada sebab rakyat Sarawak sokong pembangkang

Tiada sebab rakyat di negeri ini mempertaruhkan nasib mereka bersama pembangkang yang dilihat hanya muncul semasa pilihan raya diadakan.

Bakar kain rentang cubaan sabotaj Pas

Kain rentang Markas Operasi Pas di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lambir dibakar dan dipercayai perbuatan sabotaj.

 

Kempen di sekolah, pegawai kerajaan edar mi segera

Seorang calon langsung BN mengedarkan bantuan kerajaan kepada ibu bapa yang kurang bernasib baik di sebuah sekolah dan meminta mereka memastikan kemenangan calon BN dalam pilihan raya negeri Sarawak.