MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Sarawak

Latest News for State Sarawak in "Sports"

Raja Sungai Tellian

Mukah: Perahu ‘Bakoung’ Bullet Of River milik Ahi Elli yang dikayuh oleh Zamri Kenil Tegalong dan Besterino Sil Mansor muncul Raja Sungai Tellian setelah memenangi acara Juara Antara Juara lumba perahu ‘Besaug’ dalam saingan akhir sempena Pesta Lumba Besaug Sungai Tellian 2015 yang berlangsung di muara Sungai Nasah hingga Tebingan Chapel St. Anthony Kampung Tellian semalam.

Tragedi perahu panjang terbalik

BINTULU – Seorang penum­pang ditemui mati lemas manakala enam lagi hilang dipercayai lemas apabila bot panjang yang mereka naiki berlanggar dengan sebuah tongkang di Sungai Kemena di sini semalam.

Tempelak jadual Liga Super

Kuching: Ketua jurulatih Sarawak Robert Alberts (gambar) melahirkan rasa tidak puas hati kerana terpaksa bermain tiga perlawanan berturut-turut di gelanggang lawan.

Sarawak tidak puas hati dengan jadual perlawanan

Ketua jurulatih Sarawak, Robert Alberts melahirkan rasa tidak puas hati kerana pasukannya terpaksa bermain tiga perlawanan berturut-turut di tempat lawan.

 

Generasi muda harus aktif aktiviti fizikal

Yang di-Pertua Negeri Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud menggesa rakyat terutama generasi muda agar lebih aktif dalam aktiviti fizikal untuk memastikan jantung sentiasa dalam keadaan yang sihat.

Ribuan kunjungi Regata Sarawak

Ribuan warga tempatan dan antarabangsa mengunjungi Regata Sarawak yang diadakan sejak 1872 sehingga kini.

Peminat raikan kejayaan Sarawak jadi juara Liga Perdana

PASUKAN Sarawak diarak menggunakan sebuah bas yang diubah suai untuk membawa para pemain dan Piala Liga Perdana mengelilingi Bandaraya Kuching, Sarawak, kelmarin.zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Sports Council addresses selection issues

KUCHING: Sarawak athletes in taekwondo and wushu who aim to represent the state must first check the status of their respective clubs from now on.

Fius FC juara Futsal KRT Taman Heng Guan/Jutaria

KUCHING 27 Mei - Pasukan futsal Fius FC dari Kampung Semerah Padi menjuarai Pertandingan Futsal Jemputan Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Taman Heng Guan/Jutaria 2013.

Impian Status War’s 15 Junior tercalar

Kuching: Status War’s 15 Junior selaku pasukan pilihan untuk muncul juara Karnival Futsal Harian Metro sedikit tercalar apabila sekadar menamatkan saingan di tempat ketiga Remaja Bawah 17.